lördag 10 maj 2008

Riddarspel

Idag har vi varit på de årliga riddarspelen på Ekenäs slott, strax utanför Linköping. Barnen ser fram emot detta långt innan, de är helt fascinerade av riddarna och de fina hästarna. Sedan finns det så mycket runt omkring också. De har byggt upp en hel by (Trondia) där säljer de olika saker och man får pröva att fäktas med svärd, skjuta pilbåge och mycket mer. Melker köpte en pilbåge och en flagga, Vilgot en lans och en flagga och Edvin ett fint halsband och en slipad sten med en häst ingraverad. En bra dag helt enkelt. På översta bilden ser ni riddaren "Svarta Korpen" som vann, på den andra bilden är det riddaren "Silver tranan" som var Fredriks favorit (det var en tjej). Här nedan är min och Vilgots favorit riddare "Silver bocken".På eftermiddagen har jag oljat trädäcket vid poolen, "all by my self", nu är det gjort och poolen är fylld så i morgon kan vi (läs barnen) kanske bada.
Ha det bra alla därute!

8 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

åh vad kul med riddarna! Tror säkert mina barn skulle uppskattat ett besök på Ekenäs de med! Men vi har varit hos kusinerna i Bålsta idag... Imorgon ska jag njuta av att vara hemma och så hoppas jag hinna måla lite oxå!

Skön söndag på dig!
Kram ANnica

Minikex-living sa...

Kul med riddarspel. Har varit på Gräfsnäs som inte ligger så långt härifrån för några år sedan. De tyckte barnen var spännande
kramar Malin

Gårdsromantik sa...

Vad kul med riddarspel!

Har varit på nåt liknande på Mariefred!

Kram Maud

Fröken Fräken sa...

Jag tror att JAG hade uppskattat att besöka tornerspel som barn, jag var väldigt fantasifull och gillade sagovärldar. Kul grej!!

Tack för tipset om hyllor, det lutar nog åt något från IKEA om jag inte hittar någon affär som säljer typ Lack-hyllor som är kortare än IKEAs.

Marres Hörna sa...

Vad kul!!! :-)

Kram och ha en fin dag!

Piffa & Puffa sa...

Vilken folkfest. Sånt skulle man behöva mer av.
Kram Anette

Lily of the valley sa...

Jag är barnsligt förtjust i riddarspel. Jag och sonen försöker besöka Medeltidadagarna med bla riddarspel varje år i Landskrona.

Visst är det bra med vit färg ;)

Ha en fin vecka
kram Lily

Lilla Blanka sa...

Åh riddarspel är så himla kul tycker jag, och barnen tycker det är jättespännande med riddarna och hästarna.
Kram
Mia