söndag 3 augusti 2008

Mina loppisfynd.

Ja, nu har jag jobbat och det gick väl bra. Men jag tycker att det är så tråkigt att jobba inom vården. Jag har jobbat i vården sedan jag var 16 år så nu är jag faktiskt trött på det, jag vill arbeta som lärare. Det är i och för sig bra som extra jobb, men men får se om det blir fler gånger.


Nu till mina fynd, jag kom över lite gamla kakformar i olika utföranden. Betalade 20:- för allihop. Jag älskar kakformar.


Två stycken pepparkaksformar 1:-



En gammal "ljusknipsare" (tror jag att det är) 10 :-


En fin gammal kaktång i silver 8:-



Och så det bästa, kakfat på fot i glas. Jättefint, jag blev överlycklig när jag hittade det. Priset var 20:-, är inte det billigt? Jag ser redan mina hembakade "Leila" kakor serveras på fatet :-) Sedan köpte jag två halsband med oäkta pärlor, ska användas som dekoration 20:- Ja, jag är supernöjd med min loppisrunda.

Hoppas att ni alla får en fin start på veckan.


24 kommentarer:

Vit Spets sa...

Nog förstår jag att du är nöjd med loppisrundan - gillade kaktången & lilla glasfatet...
Kramis
//Siv

Inspiration i vitt sa...

Jag är lika trött jag som du att jobba inom vården.Har jobbat inom psykiatrin i 25 år så det är verkligen dax att göra nåt annat.

Dina loppis fynd var kanon speciellt skålen på fot.
Kram på dig/Ingela b.

Anonym sa...

Vilka kanon fynd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lyckliga du!

Må gott!

//Cissi

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Var det på den där loppisen du tipsade om som du hittade dessa prylar!? I så fall åker jag idag!!! :)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej vännen!

underbara loppisfynd.

åå du vilka glassar...det fick mig att längta till ITALIEN.Tillbringade 9 sommrar där i tonåren...mums vilken glassbar vi alltid var på...gott...

Kram nilla

Hagbacken sa...

Hallå Sara! Vilka superfynd du gjorde...har länge letat efter en ljussläckare jag med...

Tack för dina, fina ord!

Förstår dig ang att jobba inom vården...gjorde det jag med förut...mycket roligare inom psykiatrin måste jag säga..jag trivs verkligen NU..men förstår hur du känner, tur att du snart blir färdig lärare då....

Kram Linda

Lina sa...

Hej!
Jag är också igång med jobbet efter 4 härliga lediga veckor! Tänk vad 4 veckor går fort!

Vilka fina loppisfynd du gjort! Tången och de underbara fatet på fot var mina favoriter!!!

jag har inte fyndat så mycket i sommar, väntar nu på att min vanliga loppis ska öppna igen så jag kan fynda där igen!

Må så gott & ha en bra vecka!
Kram, Lina

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Du, det var riktigt fina fynd du hade att uppvisa:) Kakfatet är supersött och så oxå alla fina kakformar! Använder du några av dem till att baka med eller är de bara för dekoration?

Jag har en hel drös med gamla kakformar i lekstugan men funderar på att plocka in dem och ha som värmeljushållare istället. Jag menar, under vintern gör de ju mer nytta här inne än i lekstugan!

Jag förstår dig så väl när det gäller jobbet. Själv jobbade jag extra som "städkärring" under pluggtiden, ett jobb som jag haft sedan jag var 17. Men jag bara längtade efter att få jobba med barnen i skolan...

Nu är jag ju framme vid målsnöret för ganska många år sedan men jobbet trivs jag fortfarande väldigt bra med. Att jobba med barn kan vara väldigt påfrestande mentalt men åh så kul det är!!!!

Kram Annica

Kol och Rosors sa...

Vilka vackra fynd...
Glasfaten bara så...

Ha det så gott & en härlig vecka!
kram L-Lott

lilla h sa...

Inte konstigt att du är nöjd efter den loppisrundan! Fatet var verkligen ett kanonfynd och de andra sakerna var också charmiga!

Tyvärr är det ju allt för många som jobbar kvar år efter år inom vården fast de är sååå trötta på det (i alla fall när jag jobbade med äldre). Det är förskräckligt för våra äldre, tycker jag! Att varje dag mötas av och vara beroende av personer som är ointresserade och oinspirerade... Hu! Jag kände att jag inte gjorde ett bra jobb längre så det slutade med att jag gjorde som du - började plugga!

Kram Helena

Hjärtans sa...

Jag förstår att du är nöjd med dina köp. Dom var ju jättefina och till bra pris dessutom.
Jenny

Vitt är vackert sa...

Å, det var RIKTIGT fina fynd!!! Allihopa! Bara att gratulera, eller vad man nu ska göra... :)

Kram!

Flingan sa...

Vilka tokbilliga finfina fynd du har gjort!
Det är så roligt när man hittar fina saker som inte kostar skjortan.
Ha en underbar dag!
kram

Grodmamman sa...

Fina saker du köpt på din loppisrunda!
Det är klart att man vill jobba med det som man utbildar sig till, men det är ju bra med lite extrapengar under tiden. Jag jobbade på fabrik under somrarna när jag läste till förskollärare.
Kram

nea i det gula huset sa...

Vilka fynd du har gjort! Jag hade kunnat tänka mig precis alltihop!
Ha ha..

Igår beställde jag oxå Leilas bok..två blev det. En om matlagning oxå. Så nu ska jag oxå baka massa fina bullar och kakor!

Ha det gott!
Kram Nea

Lena sa...

Hej! Vilka härliga loppisfynd, gillade kakformarna väldigt mycket och kakfatet var ju bara så underbart, det är klart att du ska vara nöjd.

Ja, här är det en till som jobbade första dagen idag och redan efter en halvtimme kändes det som om 5 veckors semester var långt borta, det är märkligt!! Att jobba med människor är inte alltid det lättaste och ibland skulle det vara befriande att stå vid ett löpande band och inte behöva tänka och engagera sig som man gör...men i nästa stund skulle jag bli tokig, det vet jag. Ha det bra framöver och hoppas du snart gör fler loppisfynd! // Anna ♥

Fröken Fräken sa...

Ja, det var verkligen fina fynd. Har aldrig förut sett den där kakformen som var överst till vänster, och pepparkaksformen som såg ut som en lussekatt (?) var ju charmig!
Förstår om du är trött på vården, själv sträcker sig mina erfarenheter till en tvåveckors praoperiod under högstadiet. Man kan väl säga att jag bestämde mig då för att aldrig mer jobba med det. Det hjälper ju inte heller att man har bacillskräck, och håller på att svimma om man ser blod...

Madeleine Berglund sa...

Hej!! Ååå vilka fina loppisfynd du gjort. Jag har inte varit på loppis på hela sommaren... Det blir nog en loppisrunda till helgen tror jag närmare bestämt. Ha de gott! Kram Madeleine

Anonym sa...

Nu har vi köpt bordet och stolarna och vi hade sån tur att de var på rea så istället för att ge över 7700:- så gav vi lite över 5300:- så det är jag jätteglad över :)
Nu längtar jag så efter dem, de ska komma nästa vecka någon gång om vi har tur.
Hoppas hoppas att de blir bra.

Vilka fina loppisfynd du har gjort :)
Kakfatet är fantastiskt vackert och kommer passa perfekt för Leilas bakverk :)

Sköt om er.
Kram!

Rosa Hemmet sa...

Åh vilka fina fynd! i love your pepparkaksformar o kakformaa, kul med lite olika mönster på dem :) Kakfatet var supergulligt och dina kakor kommer att göra sig bra på det! ha det fint:)

Mjuka sa...

Glasfatet är ju helt ljuvligt
kram M

sand mellan tårna sa...

Underbara kakformar, håll koll på mitt inlägg mot slutet av veckan.... för jag har fått samma sak idag.... urfina kakformar! Skrattade då jag läste ditt inlägg!

KramL

MiaMaria sa...

Hej!

Det förstår jag att du är nöjd, vilka fynd du gjort näst intill gratis.......kul!!!!!!

HA´det så gott!
MiaMaria

Anonym sa...

Men, vad du har fyndat en massa fint..
Visst, är det roligt med fynd:-)
Ha det gott.
Kram