söndag 27 juli 2008

Min lilla ryttare!

Gårdagens hästtävlingar blev en succé. Edvin blev 2:a i Lätt C (70 cm). Han var så glad och mamma och pappa också. Det var 11 startande och bara 3 som fick pris. Tyvärr tog jag inga kort men vi filmade allt. Priserna han fick var en blå rosett, en plakett och ett grimskaft. Grimskaftet valde han från ett prisbord, det var det enda som var någorlunda "pojkigt". Det är så synd att det oftast är flicksaker man kan vinna, nu var det tex en rosa fleecefilt. Så är det i den sporten överlag. Ser man i Hööks katalog tex så är det bara flickor och tjejer på bilderna. Allt är rosa, ljusgult osv. Vi ringde faktiskt upp Hööks Vd för ett år sedan och frågade varför det bara var tjejsaker i katalogen. Han sa att han "inte tänkt på det". Det finns ju faktiskt ganska många killar som rider sa vi då. Så när nästa katalog kom ut var det några killar med. Killarna behöver ju också köpa utrustning och kläder. Eller hur?

Nu drar vi till landet en sväng. Ha det så bra!

16 kommentarer:

lilla h sa...

Grattis till den lille ryttaren! Kul!!!
Mindre kul med synen på ridsport som något bara för tjejer... Tyvärr är det ju lika inom fler idrottsgrenar, att de anses vara bara för ena könet, menar jag... Och ändå lever vi på 2000-talet!
Man blir så trött!
~ Helena

Vit spets sa...

Grattis till ridkillen! Måste vara så stolt över framstegen. Bra att du ringde upp VD & ställde frågan!
Kramis
//Siv

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att det gick så bra för sonen. Det är ju faktiskt så inom fler idrotter, att det bara är för det ena könet. Här är det hockey för killarna och hästsport för tjejerna, men det är ju så många som det är tvärtom för.

Ha det bra!
Kram Ullis

Cissi sa...

Grattis till ryttaren!!!!!
Visade det för min dotter. Och hon säger ja så där duktig är jag om ett år! Ha ha!!! Det är bra att de har ambitioner iallafall!
Vad bra att du ringde Hööks och sa som det är! Det är ju mest rosa! Men ieförsig så är ju rosa snyggt men ej på alla slags färger på hästar!!!!

//Cissi

nea i det gula huset sa...

Hej du!

Vad duktig han är din lille son!
Får verkligen hålla med dig om sortimentet till killar. Det är verkligen uselt. För min del så gör det ju givetvis inte ngt men det är ju ändå tråkigt när det finns så mkt pojkar, killar och män som oxå rider.

Ha det gott!
Kram Nea

Lilla Blanka sa...

Hej!

Åh vad kul att det gick bra för Edvin! Man blir ju såå stolt när det går bra för dem!

Ja det är lite tråkigt att de tar för givet att det bara är tjejer som rider och gillar hästar. Våra vänners dotter är inte det minsta intresserad av familjens hästar men deras son är så duktig och sköter hästarna och tävlar :)

Kraaam
Mia

Plingen sa...

Grattis till den lille!
och superbra att du ringde och sa till!
Jag gillar när man agerar. Själv är jag en sån som reagerar och agerar och det är inte så vanligt nu förtiden har jag upptäckt.
Vi är lite unika på det viset.....:)
kram

Fröken Fräken sa...

Grattis! Fast å andra sidan, vem säger att killar inte kan ha rosa?!

karofina sa...

men oj va skoj! riktiga talanger i familjen! trist att det ska vara en flick-sport enligt många. jag minns mig att det rätt många som red när jag höll på med det. kom ihåg att min granne var väldigt hästintrsserad, han hade flera fina hästar och var riktigt duktig. kanske dax att skaffa er en häst?? ;)

kramar!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad kul för Edvin att hans "slit" och stora intresse lönar sig:) Grattis grattis.

Javisst är det få killar i den åldern som rider men de finns ju faktiskt. Min sons kompis rider oxå! Bra att ni ringde och påpekade det till Hööks!

Kram i värmen
Annica

White Season sa...

2 a det var inte illa, så himla kul att din lille son är en sån duktig ryttare... jag försöker få mina att förstå att hästar är snabbare än motorcross :-)
Hoppas ni har har haft det skönt på landet, massor kramar Malin

Sand mellan tårna sa...

Grattis!!!!!

kan bara hålla med dig ang. färgerna!

Kram L

Inspiration i vitt sa...

Hej du gulliga Sara.
Jag vill tacka såå mycket för alla dina rara kommentarer jag blir så glad.
Har nu kommit hem från Öland så nu kan jag titta in till er alla igen (Längtat)Du får säga grattia till din duktiga ryttare det var riktigt bra gjort förstår om du är stolt över honom.
Kram på dig/Ingela B.

Vitt är vackert sa...

Hej

Va duktig han är!! Grattis!
Va bra att ni sa till dom!! Å att det faktiskt blev bättring! De tog det till sig alltså.
Hoppas ni hade det härligt på landet!

Kram

Vitt Hemma sa...

Grattis till ridkilen!!! Hoppas att ni får det mysigt på landet!

Kram S

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Åh vad duktig han är din kille! ha det så skönt på landet! Kram Linda