söndag 22 juni 2008

Köksdetaljer

Idag tänkte jag visa några favoriter i köket. Det första är mina Iittala skålar (Marimekko). Jag har fått dem av Fredrik och älskar dem. man kan ha dem till allt möjligt. Just nu har jag citroner i den ena. Jag skulle vilja ha flera, det finns ju ganska många färger. En bra grej att önska sig.


Det här är Bärtil, han hänger i köksfönstret. Visst är han söt? Bärtil är köpt på Änglaboden i Ekholmens centrum (Linköping). Jag älskar allt som har med får att göra.


Fredrik kom hem med vete idag. Jag satte dem i min Marimekko vas och det blev riktigt dekorativt tycker jag. Marimekko är en favorit hos mig. Just det här blommönstret älskar jag. Har en bricka, kaffeburk, dricksglas och tandborstglas i det mönstret. Får visa det någon dag.


Det här söta ljuset fick jag av min syster idag. Hon har ett likadant som jag spanat på för att det är så fint. Så var hon så gullig och köpte ett till mig :-)



I morgon ska vi åka till F:s syster i Lindesberg. Det ska bli roligt. Lindesberg är en mysig liten stad. Vi ska se om vi hinner till Nora också. Jag älskar Nora, det finns massor mysiga antikaffärer och god glass!
Ha en fin vecka!

16 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Gillat också Marimekko. Det är kul att glasskålarna finns i så många färger. Här säljer Fabriksbutiken dem (andra sortering) till ett vettigt pris. Bilar också det mönstret du har på vasen fast jag har det i svart de saker jag har.

Kram Ullis

Vitt är vackert sa...

De där skålarna är så fina!! Äger inte nån själv, men har ofta tittat på dom i affären. Ska nog önska mig en nån gång.
Ja, visst är det en strof ur Ted Gärdestads låt. Den är jättefin. Självklart kan jag göra en bräda till dig! Just denna hade jag tänkt ge bort till mamma och hennes gubbe som ska flytta ihop. Vill du ha en likadan isåfall? Annars, om du vill göra en själv är det inte alls svårt, måste jag ju bara säga. Tar en kväll kanske. Men har du ont om tid eller så så gör jag gärna en till dig!! Tycker bara det är kul! Absolut! Du kan väl meddela hur du vill ha det!

Hej så länge!

Mjuka sa...

Åh Sara jag vill så gärna ha sådana skålar!! Har kollat in de rosa och lila men tycker de är så j-a dyra!!
Ha en härlig vecka!!
Kramar Malin

karofina sa...

vem gillar inte marimekko?? jag har en sån svart skål, ruggigt lik, fast min är köpt på Ullared för 19:- den är min favvo oxå, står alltid på bordet med lite gotte i ;)
ha det gott!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Halloj!

Jag har oxå en Marimekkoskål - i turkost såklart:)Skulle gärna vilja ha fler men de kostar ju en slant... Fyndade min i Vingåker:)

Mysigt med en liten tur. Själv håller jag mig hemma minst en vecka. Maken har inte semester än...

Kram Annica

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Själv har jag en svart skål, men jag undrar om den inte är en kopia. Köpte den på Nordik... Jag tycker de är lagom stora godisskålar. Har också använt den att stoppa kakor i vid fikastunder :)

Kram

Vitt Hemma sa...

Söta skålar! Visst blir det så mycket roligare att duka när man kan ställa fram i fint porslin!?!

Kram sofi

nea i det gula huset sa...

Hej hej!

Åh..dom skålarna är så fina. Skulle absolut kunna tänka mig en rosa sådan!

Jag har oxå varit inne och kikat lite hos Bemz och håller med..där finns rysligt många olika färger och mönster. Tycker att den översta/ljusa är finast!

Ha det gott!
Kram Nea

Hagbacken sa...

Vilka fina saker du visar från köket!

Kom och hämta en sak hos mig!

Kram Linda

Lina sa...

Hej!
Förstår att även ni haft en skön midsommarhelg! Vi har haft de lugnt och skönt med god mat och trevligt sällskap. Vädret var sådär, men man är ju en luttrad midsommar firare! ;- )

Oh, dina Ittala skålar är jätte fina! Kanske nåt att sätta upp på önskelistan! Jag har faktiskt 2, men i klart glas och en röd, men de är ”plagiat” köpta på Gekås. Den röda brukar få komma fram till jul och den andra använder jag året runt!

Vilken smart hamburgerpress ni köpt! Vi brukar också göra egna burgare, håller med- de är MYCKET godare än färdig köpta!

Må så gott & ha en bra vecka!
/Lina

Fröken Fräken sa...

Åh, nu blev jag riktigt avis! Jag vill också åka till Nora, särskilt därför att så många av Maria Langs böcker utspelar sig där (även om staden i böckerna heter Skoga). Jag vill gå runt och leta efeter platser från böckerna! Och även så klart kolla in lite mysiga butiker och loppisar.

Anonym sa...

Ojoj, du verkar vara en vkinna med många järn i elden efter att ha läst din profil! ;)

Jag tycker de där skålarna är jättesöta, skulle gärna vilja ha en klar :)

Anonym sa...

Hej
Var har du hittat marimekko-vasen??? Jag älskar marimekko och har en stor samling av deras kivilyktor (ca 50 st i olika färger) samt deras skålar (7 st i olika förger)

skulle gärna ha en svart vas med unnikoblomman!

kram Helena /franska liljan

Rosa Hemmet sa...

Fina saker du visar! Håller med om att skålarna är ljuvliga, man hade gärna haft en i varje färg.. men de är ju lite dyra.. men som du skrev, en bra sak att önska sig! :) Bärtil var ju supersöt, får är ljuvliga!

Grodmamman sa...

Jag gillar också Marimekko. Har en väska i blommönstret. En sådan skål skulle jag också vilja ha. Skulle behöva en jätte lön på fredag så jag kunde köpa allt jag vill ha!:)
Kram

lilla h sa...

Så snäll make du har! Skålar är ljuvligt söta!!! Men ack så dyra!Jag har en snarlik (i rött då såklart) som jag fyndat på DollarStore.
Kram Helena