torsdag 12 juni 2008

Hjälp mig!

Mitt vardagsrum har blivit invaderat av diverse tekniska prylar. Ditsläpade av min man. Efter många år med en fin enkel stereo, med cd och radio har min man bestämt att nu får det vara nog. Nu ska värsting stereon in med högtalare och baslåda. Hans kommentar: "Jag har stått ut med dåligt ljud tillräckligt länge" (jag hör ingen skillnad). Allihopa är så fula, här kan man inte snacka om "shabby chic" och lantlig stil. Suck, vad ska jag göra?Här ser ni den "fantastiska" baslådan, inklämd bredvid soffan.


Den nya stora högtalaren bredvid min fina, lilla, enkla stereo.


GOLVET står själva stereon.


Den värsta hädelsen, en högtalare på min farmors syskrin. Hur kan han? Fredrik hävdar att den står där tillfälligt och det ska jag verkligen se till ;-)

Ja, ja mannen ska väl ha lite att säga till om i inredningen också. Hur har ni det? Bestämmer ni allt om inredningen?

12 kommentarer:

Sand mellan tårna sa...

Du är så rolig! Nu skall jag berätta om hemma hos oss... Min sambo har skräck för sladdar... alla sladdar skall byggas in och bindas upp och får inte synas.... så han har dragit högtalarsladdar runt i hela huset (vardagsrummet) innan vi spikade golvlister, allt blev superbra, små söta högtalare i 4 hörn.... men..... så såg jag en dvd som hängde på väggen... och så sa jag följande. jag villköpa en vägghängd dvd, nu nrä vi har en vägghängd tv.... sambon köpte dvdn, skruvade upp den på väggen och klippte av alla sladdar han jobbat så hårt med.... så vi har typ ingenting.... inte ens en bänk under tv:n.... ibland har jag inredningsmässigt sett alltså världens bästa sambo....

Jag skall fota det för ett inlägg mot hösten när vårt vardagsrum är pimpat..

ha det gott, idag visar jag bilder från staden där jag bor. Välkommen in!

Kram L

Gårdsromantik sa...

Här är det inte makemn utan sonen som dräller en massa fula tekniska prylar omkring sig.

Högtalarna bara måste stå i en speciell vinkel på ett speciellt ställe - rubbar man 2 mm så märker han det direkt.

Ja vad gör man? Sonen flyttar väl ut om några år och alla tekniska prylar så jag tiger och .....

Kram Maud

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Stackare du har det inte lätt;) Jag förstår verkligen ditt dilemma! Teknikprylar är verkligen inte snygga iallafall inte så att de är förenliga med shabby chic!

Lycka till i kampen mot den fula tekniken!

Kram Annica

Grodmamman sa...

Här har vi gjort tvärtom! Vi hade en stor stereo och superfula högtalare som jag var arg på varje gång jag dammsög. För något år sedan kom sambon och sa att nu skulle han köpa ny stereo. Och till min lycka blev det en liten stereo med ganska så små högtalare. Precis som du kan jag inte höra skillnaden!
Det där med inredning, här har vi ganska lika smak. Det blir sällan några större diskussioner.
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Det var väl illa att han släpade in dessa prylar. har samma problem som Maud, här är det sonen. Som tur är hamnar det mesta i hans rum. Lycka till med fixandet av detta så du får det bra.

kram Ullis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tack tack! Det hoppas jag oxå. Vi ska ut och partaja i din stad:)

Kramen

Fröken Fräken sa...

Jaaa, vad är det med karlar och högtalare? Jag och pojkvännen bor inte ihop, så då kan han ha både sin speciella ordning (oordning kallar jag det) och ha sin gigantiska musikanläggning med gigantiska högtalare. Jag försökte en gång föreslå att man kunde sy vita överdrag till högtalarna. Då trodde jag att han skulle falla död ner av chock.

Jag kan bara säga att jag lider med dig, och lycka till..
JAg hör inte heller någon skilland, högtalare som högtalare. Tyger däremot, där kan man snacka om skillnader! ;-)

Vitt är vackert sa...

Hihi, Usch din stackare. Inga vackra grejer de där tekniska prylarna precis. Du kanske kan sy fina överdrag till dom?? Har själv inte det problemet med just tekniska prylar, däremot vill min sambo gärna klämma in döskallar å sånna grejer överallt... Vet inte vad som är värst. :)
Klockan är köpt på Jysk. Såg i deras senaste reklamblad att den fanns för 100:- bara nu. Har sett den på Rusta också.

Kram Ellinor

Anna Drott sa...

Det ser liknande ut hemma hos oss. Min sambo köpte en ljudanläggning med en baslåda som han hade tänkt att placera i vår byrå som står under den vägghängda tv:n. Då tänkte han att det bara var att öppna ena luckan på skåpet för att få ut ljudet i samband med filmvisning osv. Problemet var bara att baslådan var för djup...Så nu står härket BREDVID byrån. I sovrummet har vi också en ljudanläggning, och den baslådan är mindre, men tror du han går med på att byta plats på dessa? NÄ, det är SÄMRE ljud i den i sovrummet...herregud säger jag. Vi bor ju inte i ett slott liksom. Vi behöver inte en ljudanläggning som hörs bort till er! ;)

Leva som jag sa...

Jag känner igen mig precis!!Men mannen här i huset har gått med på att investera i en lite diskretare variant när vi någon gång får pengar över. När då det blir ?
Har också vår på golvet, går liksom inte att trolla bort eländet.
Kramar

Inne o uteliv sa...

Tekniska prylar är inte det roligaste. Det tycker inte min sambo heller. Just nu är vi helt utan stereo. Den gamla 90-tals "saken" har åkt ut i garaget. När vi köper en ny blir det en liten diskret som vi kan gömma i ett skåp. Jag har turen att få bestämma det mesta när det gäller inredning här hemma. :)

Ha en skön helg.
Kram!

Huset mitt i byn sa...

Jag sitter här och småler.....det är faktiskt likadant här hemma! Den fula baslådan står vid den fina soffan och jag har försökt dölja den med fina plädar och kuddar......men sen har vi hela suround anläggningen som finns i v-rummet, kul när man ser en bra film men inte annars!

Ha det så bra i erat "nya" teknik v-rum
Kram Pernilla