fredag 22 februari 2008

Tapeten har kommit


Fredrik var och hämtade tapeterna till fondväggen i vardagsrummet idag, den är sååå fin, ska bli kul att få upp den. Vi får se om vi hinner börja i morgon, det brukar alltid vara massa annat som tar tid (typ tvätta, städa, laga mat, skjutsa barn osv). Har varit hos tandhygienisten idag :-(, inte roligt. Jag har alltid tandsten och det gör så ont att ta bort, sedan blev jag 750:- fattigare också. I eftermiddags var det bara jag och Vilgot hemma, vi myste framför TV:n och jag passade på att beställa lite saker från Änglaboden (finns länk under inspirationskällor), ni får se vad när det kommer hem. Här kommer receptet på pirogerna:

Deg: 6 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 250 gr smör, 1 ägg, 1/2 tsk ättikssprit, 2-3 msk vatten. Kör alla ingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme. Passa på att göra fyllningen (kan vara köttfärs, svamp mm). Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta ca 30-40 cm. Skär ut 12 rundlar (10 cm i diameter) i varje platta, använd tex en uppochner vänd skål.Lägg i en msk fyllning i varje rundel, pensla med ägg på kanterna. Vik ihop kanterna och tryck till dem med gaffel. Pensla med ägg, grädda ca 8-10 min i mitten av ugnen. Lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Tapeten ser asiatisk ut tycker jag , ser såna'a blommor borta på Bali.Har en blombok därifrån. Fredde gör några veg.piroger åt mig när jag kommer hem.
Vi ses till helgen Rita