onsdag 12 november 2008

Krukuppdatering.

Hej mina vänner!
Idag blir det en uppdatering om hur mina krukor utvecklar sig. De har faktiskt blivit lite vita, men eftersom jag penslade på filmjölken så ser de randiga ut. Jag har bestämt mig för att köra på ett lager filmjölk till och då svampa på krukan istället. Det är faktiskt lite spännande att experimentera lite. Jag kan också meddela att det inte luktar sur fil om dom , iaf inte ännu. Som sagt fortsättning följer......

Idag har jag arbetat i förskoleklass och jag är helt slut. Jag kan konstatera att upplägget i förskoleklasser ser väldigt olika ut från skola till skola. I mina barns skola har det alltid varit lite styrd och planerad verksamhet varvat med fri lek, jättebra tycker jag. Där jag var idag var det bara fri lek och fullständigt kaos. Barnen var osams och inte snälla mot varandra, jag var galen. De tyckte nog att jag var en riktigt bitch som skällde. Men det är det värsta jag vet när barnen är utstuderat elaka mot varandra. Så tycker jag och det står jag för!

Kram

13 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Stå på dig. Bra
Kram Lotta

Frida sa...

Kul att höra hur det går med krukorna ser fram emot fortsättningen. Bra att du säger till barnen, det hade jag också gjort.
Kram Frida

chokladblomma sa...

Håller på dig! Barn behöver faktiskt lite regler och ordning. I min sons förskoleklass har de "lektioner" varvat med fri lek. Ordning och reda. Lugn och ro!
Ha det bra!
Kram

Annika sa...

Hej, har hört om filmjölk på krukorna men har ett svagt minne av att dem ska stå fuktigt ett tag för att få en vitare yta.
Kram Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Oj lät inte som en kul dag. Vi har också styrd verksamhet blandat med fri lek. Följer spänt ditt experiment.

Kram Ullis

Anonym sa...

Kul att se hur krukorna utvecklar sig, det blir nog bra det där med ett lager filmjölk till. Vad fina dina strutar och blockljus blev! Det där notpappret är ju bara så himla fint!!
Ha en bra dag!
Kram Malin

Anna Drott sa...

Jag fick höra att det ska vara slitna krukor för att få filmjölken att "fästa". Dina ser glatt nya ut :)

Men lycka till i alla fall! Visa gärna hur det går!

Kram Anna

Änglahem sa...

God Morgon Sara,

Tack för rara ord!

Följer dina krukor med stor spänning här.....har du fått svampat dom än tro?

Vilket fint pynt du pysslat till! Strutarna är ju underbara!

Ha det så gott!
Kram, Ulrika

Smajlis sa...

Fint pyssel du har gjort! Och roligt att se hur krukorna utvecklar sig :)

Ja, barnen ja... visst är det hemskt när de är så elaka emot varandra! Jag gör min vfu på en skola där klassen är mkt! rörig och de kallar varandra både det ena och det andra! Inte roligt och man är helt slut efter en skoldag med dem!

Kram Alexandra

Vit Spets sa...

Hiihi!
Jag tänkte precis fråga om det inte luktar sur filmjölk... men svampa på Du filen så fortsätter jag att följa... vill oxå ha lite slitna vita lerkrukor :)

Kramis
//Siv

Anonym sa...

Kul att se hur det går med krukorna. Jag brukar faktiskt ställa några krukor upp och ned ute över vintern. Då brukar de har fin patina till våren, men det är vårkrukorna det....

Fina strutar i inlägget under

Kram kram

Helen sa...

Låter inte som någon jättebra planerad förskoleklass du jobbat i, tråkigt det som kan vara så kul. Jag har jobbat i förskoleklass de två föregående läsåren och vi har haft relativt mycket planerad verksamhet, såsom språksamling, bild, drama, gympa, skogen m.m, men naturligtvis blandat med fri lek.

Fröken Fräken sa...

Oj, det där lät svettigt!! Jag har jobbat som vikarie från fritids till gymnasiet oc jag kan intyga att de små liven verkligen ka suga musten ur en. Helt klart ska det finnas regler och ordning!

VAd bra att du håller oss uppdaterade hur det går med krukorna och filen. Undrar om man ska försöka dutta på det tjockare? Men då kanske det rinner??