måndag 24 november 2008

Julmusik.


Här hemma spelas det julmusik varje kväll nu. Jag ÄLSKAR julmusik (till skillnad från min man). Jag tycker att det är så mysigt att ha på en bra skiva i bakgrunden när man lagar mat eller tar en kopp kaffe på kvällen. Tre av skivorna jag har, är lite favoriter. De spelas ofta och mycket. Den första skivan jag gillar är Most wanted christmas. Där finns godingar som, "Do they know it´s christmas", "Mer jul" och "White christmas".


Sedan har vi den underbara skivan Jul i folkton. Där sjunger några av våra mest älskade folkmusiker, svenska julsånger på sitt sätt.



Min absoluta favorit är Peter Jöbacks julskiva, Jag kommer hem igen till jul. Den är bara bäst, jag kan lyssna på den om och om igen. Min man däremot är inget fan av Jöback. När Peter sjunger AAAAAAAve Maaaaaaariiiia, då säger F: "Nu får det f**n vara nog", hi hi. Jag spelar den oftast när jag är ensam hemma, för husfridens skull :-)

Vilken julmusik är era favoriter?

31 kommentarer:

Sjöboden sa...

Jag älskar oxå julmusik. Peter Jöback är en stor favvis (ska på hans julkonsert:-) Magnus Carlsson har oxå gjort två bra julskivor. Gillar du folkmusik-stuket så kan jag varmt rekommendera Triakel och skivan "vintervisor", är kononbra.

Kram Caroline

Skomakartummen sa...

Spelar ganska mycket Celin Dions julskiva... fast inte hemma utan i butiken. Funderar faktiskt på att köpa Jöbacks skiva i år. Kram sari

Vardagslycka sa...

Åh, här lyssnas det också på mycket julmusik. Köpte Jöbacks nya ikväll när jag var in på Ica, lyssnade på den på väg hem och upptäckte att det var många repriser från hans förra julskiva.
Lyssnar på det mesta i julväg, "most wanted", Celine Dion, Ainbusk mfl.
Ha det gott.
Kram, Carina

chokladblomma sa...

Har egentligen ganska nyss kommit på det där med julmusik. Och det är jättemysigt! Tack för tipsen på skivor!
Ha det bra!
Kram

Malmkakan sa...

Åhh, toppen med tips på bra julskivor. Ett tips från mig till dig är Ainbusk singers julskiva I midvinter tid. Den är sååååå bra. Den går varm hela december hos oss.
Kram, Cecilia

Annica sa...

Jag är faktiskt ingen älskare av julmusik...men visst finns det en och annan låt som spelas här ändå:)

Ha en skön kväll
Kram Annica

Frida sa...

Ja visst är det mysigt med julmusik, har försökt att inte tjuvstarta.
Lycka till i utlottningen!
Kram Frida

Mia sa...

Jag har än så länge hållt mig från julmusiken men snart börjar det nog spelas här.

Peter Jöback är kanonbra men gillar också Carolas julskiva. Största favoriten som rullat som gammal LP-skiva i alla år sedan jag var liten är ändå julskivan med Agnetha & Linda. För ett par år sedan hittade jag den även på CD. :)

Kram Mia

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Haha! Läste slutklämmen med Jöback högt för min man :)
Det hade kunnat vara hemma hos oss scenaroit utspelade sig!!
Jag gillar ju Carola.. hennes julskivor är också bra.
Kram Jeanette

Veronica sa...

*Visk*.....

Jag har en gammal Hrmm (hemgjord) skiva med godbitar som jag gjorde för 6-7 år sedan. Den håller än! Gjorde en ny i fjol, men den första är bäst! ( Har liksom plockat ut de "godaste karamellerna" ur struten. Det finns trots allt jullåtar jag INTE gillar.)

Kram Veronica

Rosa Hemmet sa...

Tjo! Julmusik är verkligen bra om man vill komma i stämning. Jag måste säga att jag gillar den i alla former, men jag är en riktig allätare när det kommer till musik! :) Jöback är dock riktigt go!

Anonym sa...

Så mysigt med julmusik :)
Jag lyssnar varje dag.
Mina favoriter är:
*(Kommer inte ihåg vad skivan heter) Bing Crosby (ingen jul utan hans mysiga stämma)
*Home for christmas med Dolly Parton
*Once upon a christmas med Dolly Parton och Kenny Rodgers
*The christmas in you med Jill Johnson

Underbara skivor alla fyra :)

Kram!

Millan sa...

Julmusik kan vara trevligt om man själv får välja. Jobbar ju i butik och då är det julmusik från 1:a advent till 23:e Dec i alla fall. Oftast är det samma j*la skiva som snurrar så man är något less på musiken då. *hahahaha*
Men Peter Jöback,Magnus Carlsson och Jill Johnsons skivor är helt suveräna. Lyssnade på Jills Julskiva igår. Peter Jöbacks låt Decembernatt (Hallelujah) Är verkligen en favorit

Ha en bra dag!
Kram Millan

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Jag gillar de gamla Bing Crosby-låtarna. Men så har jag också andra skivor jag gärna lyssnar på vid jul, men som inte har direkt julanknytning, mer än att jag lyssnat mycket på dessa skivor runt jul. En av dessa skivor är filmmusiken till "EVITA", med Antonio Banderas och Madonna.
Lyssnar också mycket på Sarah Brightman och Andrea Bocelli. Fint med opera tycker jag.

Kram

♥ Fyra årstider sa...

Julmusik är ett måste och Peter är underbar..
Kram Lotta

Marina sa...

Julmusik gillar jag också. Här omdagen gjorde jag en spellista i datorn med carolas Betlehem, Jill Johnsson, Absolute Christmas och sen ska Celine Dion läggas till. Vi har alla skivor inlagda i datorn så de tär smidigt och jga är så stolt att jag klarADE DET. Sen mixar den låtarna och tar aldrig slut. Kanon!

Anonym sa...

Mina favoritjulskivor är:
1.) Agneta och Lindas julskiva (står sig bra sedan 70-talet!)
2.) En Kicki Danielsson-skiva (Min barndoms jular tror jag att den heter) med lite annorlunda låtar på som jag kommit att älska med åren konstigt nog
3.) Absolut Christmas
4.)Carola - Jul i Betlehem

Jag älskar julmusik precis som du... *ler* Bästa som finns inför väntan på julen!

Grodmamman sa...

Gillar också Peter Jöback. Får nog gå igenom skivsamlingen ser jag!=)
Kram

chokladblomma sa...

Ja, visst är det svårt att inte tjuvstarta med pyntet!
Undrar just vad jag har för några julskivor... och VAR jag har dem... kanske i förrådet! AAAHHH! Då kanske jag aldrig hittar dem mer! Måste kolla.. en annan dag... nu ska jag sova!
Ha det gott!
Kram

Geta sa...

Din favorit är min favorit. Jöback går inte av för hackor minsann. Jag längtar så efter att få åka på hans julkonsert!!
Kram.

Hagbacken sa...

Å jag håller med Sara, visst är Peter Jöbacks Ave Maria underbar! Gillar även Mariah Carey:s jullåtar samt en del blandade julskivor som jag har..men Last christmas är nog en av favoriterna! JO, inte att förglömma Magnus Karlssons julskiva...den är SUPER!!

Kram Linda

Living by Milla sa...

Tack rara du för dina fina kommentarer trots att jag har varit jättedålig på att svara. Häcken full du vet.;)

Åh, vad mysigt det är med julmusik så här inför advent. Min favvo är oxå Jöbacks skiva - I loooove it!

kram på dig!
Camilla

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för tipset. Här är det dåligt med julmusik. Har tänkt flera gånger att skaffa något men det blir inte av


Ha det bra!
Kram Ullis

Anonym sa...

Jag kan också tycka att det är lite mysigt att ha julmusik på i bakgrunden medan man pysslar och bakar inför jul. Jag tycker att My Lovely Chrismas Home spelade en sådan himla vacker jullåt tidigare... jag tror att det var The first Noel av the Nature Company, men jag har inte hittat den skivan ännu. Vacker musik var det i alla fall tycker jag.
Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Tack :)
Ja hon är så go och rar Bodil som till och med tänkte på Azakir :)
Tänk så många goa och rara människor man har "mött" i bloggvärlden :)

kram!

Inspiration i vitt sa...

Ja visst är det härligt med julmusik speciellt när man går omkring hemma och pyssla. För att komma i rätt stämmning brukar jag oxå sätta på lite julmusik nar några olika att välja på jag oxå.
Vad fint du pysslat på din bricka.
Kram på dig/Ingela.

Lina sa...

Hej!
Ja, julmusik MÅSTE man ju lyssna på, annars kommer man ju inte in i rätt stäming! ;- ) Vi har en hel trave med olika CDskivor. Den som spelas mest heter väl Absolut Christmas...Men sen har jag nån med mer klassiska svenska julsånger, de är också fina!

Må så gott! Kram, Lina

Fröken Fräken sa...

Låter som om mittenskvian skulle kunna vara intressant om det är lite annorlunda tolkningar. Fast egentligen är jag ju värsta traditionalisten när det gäller julmusik. Det ska vara "Natten går tunga fjät.." och inte den där andra Luciasången. Herr Fräken får ju spader varje gång jag hittar Whams Last CHristmas spelandes på tv, med video och allt, den är jul för mig!!

Vitt är vackert sa...

Här har du en till som får lyssna på Peter Jöback när jag är själv hemma! Går inte alls hem hos sambon...
Ainbusk julskiva tycker jag är fin också!

Ha det bra!

Kram Ellinor

Änglahem sa...

Kvällning Sara,

Julmusik är ju så underbart! Jag är mest förtjust i dom gamla godingarna ...Frank Sinatra, Bing Crosby...men Jöback sjunger ju som en Gud..hur nu en sådan låter?...joo just det, som Peter*fniss*.

Ta en kik in på min blogg vet ja...finns något litet till dig där.

Kram, Ulrika

Anonym sa...

Julmusik är ju så underbart! Jag är mest förtjust i dom gamla godingarna.. Bing Crosby, men Jöback sjunger ju jättefint också.
Kram