onsdag 26 november 2008

Julkort.


I år har jag bestämt mig för att inte tillverka egna julkort. Jag jobbar ganska mycket nu och det är så mycket med barnen och deras aktiviteter + min skola, så jag har faktiskt prioriterat bort det. Har faktiskt haft lite ångest över mitt beslut, men när jag kikade in hos Siv (Vit spets) blev jag glad. Hon sålde julkort men gammalt "stuk", pengarna går till någon av barnens klass. Jag beställde två paket. De kom på posten häromdagen och de är verkligen jättefina. Det ska bli kul att skicka i väg dem.

Sedan har jag även köpt andra julkort. De är också jättefina, de såldes till förmån för cancerfonden. Så nu är det bara att börja skriva alla dessa julkort. Jag brukar skicka mellan 20 och 30 julkort.
Hur många brukar ni skicka och har ni tillverkat dem själva?


Jag har fått en jättefin utmärkelse av Ullis, Leva på landet. Tack så mycket, jag blir så himla glad av att andra uppskattar min blogg. Jag skickar den vidare till:

* Vitt är vackert
* Tårtsmulan
* Vardagslycka
* Spetsar och volanger
* Lilla huset på berget.



17 kommentarer:

chokladblomma sa...

Åh,herregud! Förlåt mig Sara! Jag fick ju en så fin utmärkelse av dig, för rätt så länge sedan nu...
Jag ber så mycket om ursäkt för att jag glömt tacka för den i bloggen. Hoppas att du förlåter mig... Jag blev jätteglad när jag fick den! Än en gång; förlåt!
Julkort, tillverkar jag själv. Vi har startat en liten tradition här ute på landet. Söndagen den 7 dec ska vi träffas på IP för att pyssla i hop, det blir mest julkort och liknande. Vi äter lite godis och pepparkakor, dricker glögg och tjôtar! Jättemysigt!
Men jag förstår att du prioriterar bort en sådan sak, för det tar tid och går lätt att lösa på annat sätt! Korten du köpt är jättefina!
Ha det så bra!
Kram

Helen sa...

Verkligen fina kort du köpt. Jag har beslutat mig för att göra kort i år, har i flera år köpt kort med foto av mina barn. Tänkte försöka göra någon sorts kombination.
Förstår helt och fullt att du prioriterar, man ska inte göra bara för att man måste.

sand mellan tårna sa...

Hej vännen....

Julkorten var jättefina.

Jag brukar bara skicka ett fåtal, och jag gör dem ej själv längre.... gjorde det förr, då dottren var baby, men nu har inte tiden funnits....

Har du missat att jag har en tävling? Presentkort på kläder... house of Lola.... tävla inne hos mig! Scrolla neråt så hittar du tävlingen.

Kram L

Floralis sa...

TACK Sara för att du gör reklam för våra fina julkort och till förmån för vår klass 4 på Kläppenskolan.
Jag har själv tryckt upp dem efter 100-år gamla förlagor. Väldigt vackra... : ))
Vad snygga krukorna blev (inslaget längre ner) som du hade patinerat med filmjölk.
Har inte själv testat det men däremot blir dem ganska snygga även om du penslar på vanlig vit målarfärg och sen torkar av dem. Fast det ser lite fejkat ut... : ))

Ha det gott!

Anneli

Vardagslycka sa...

Tack gulliga du för utmärkelsen! Vad glad jag blir!
Jag har också beställt julkort av Siv, de kom med posten idag och är jättefina!
Förresten, grattis till dig och din utmärkelse! Den är du verkligen värd. Alltid lika kul att kika in här hos dig.
Kram på dig, Carina

Lena sa...

Halloj! Att göra julkort är så himla mysigt men hos mig räcker inte tiden till. Jag och Sara gör kort till några affärer så jag är helt nöjd med att skicka in på kära dottern och sedan få ngt fint i brevlådan. Om ngt år kan jag tänka mig att göra korten tillsammans med henne, vi får väl se. Ha det bra!! // Anna ♥

Ullis/Leva på landet sa...

Här blir det ungefär lika många julkort som du skickar. En hel del gör jag på datorn med kort av barnen. Går ju jättesnabbt och är smidigt också. Annars köper jag färdiga och skriver.

Kram Ullis

In my house sa...

Hej hopp och godkväll.....

- Näää, jag tror att jag har gjort egna julkort typ 1 gång,,,, jag tycker att de finns så fina att köpa numera, så jag köper.... Jag skickar typ bara till släkten,,, egentligen meningslöst, eftersom man träffas och pratar ofta.... Blir ju liksom lite dyrt oxå! =)


Grattis till utmärkelsen Kram och natti natti j

Anonym sa...

Jodu, här görs det egna julkort minnsann;) Fast vi har i ärlighetens namn inte hunnit göra så värst många än, så det känns som om vi får pyssla lite med det i helgen om vi ska hinna få dem klara innan det är dags att posta iväg dem... det är ju lite annat som ska pysslas med också, pepparkaksbak och allt annat... Det är jättemysigt att göra egna julkort tycker jag, men visst tar det tid! Du gör ju verkligen rätt som väljer bort det i år - jag menar, det ska ju vara MYSIGT och inte STRESSANDE att pyssla och ibland får man helt enkelt prioritera bort vissa saker!
Ha de gott!
Kram

Anonym sa...

ÅHH SÅ GLAD JAG BLIR :)
Tusen, tusen tack vännen för ännu en jättefin utmärkelse från dig!
Du är en pärla, det vet du :)
Jag håller med dig, det är så kul och få bevis på att någon uppskattar ens blogg,
STOR BAMSEKRAM!!!

Vilka underbara julkort du har köpt!
Jag vet faktiskt inte hur många julkort vi ska skicka i år, vi försöker att hålla lite i pengarna nu eftersom jag har planer på att ersätta de tänder jag dragit ut, men några blir det nog :)
Tyvärr inga hemmagjorda.
Min bror jobbade på en rambutik, för ett antal år sedan, och när den lades ner så fick de en hel del saker med sig hem bla julkort i mängder så jag har en hel kartong full med julkort som jag håller på och gör slut på.

Ha en bra dag vännen!
kram!

Vit Spets sa...

Hej Sara!
Grattis till awarden & ett Hjärtligt Tack för att Du visar dessa bedårande vintagekort som säljs till förmån för klassresan - vi har sålt massssssor :)

Julkort brukar jag oxå göra själv men i år gör jag som Du skickar dessa vackra!

Ha en härlig dag
Kramis
//Siv

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej Sara!

GRATTIS!

Julmusik tips.... sanna, shirley, sonia OUR CHRISTMAS är underbar...musiken finns på min blogg...lyssna om du har lust.Sen har enya kommit med en ny oxå...mmmm för själen.

Kramizz Nilla

Lina sa...

Hej!
Tusen tack för utmärkelsen, den värmer en frusen och förkyld bloggerska! ;- )

Dina julkort är jätte fina!!! Jag skulle bli jätte glad om jag fick ett sånt!

Här hemma blev jag och maken mer eller mindre ovänner när de skulle tas fram julkort. Lilla E var givet motiv på korten, men vi var inte ense om vilken typ av bild de skulle va på kortet.

Jag tycker de kan vara vilken bild som helst som är fin på Lilla E. Maken tycker hon ska vara klädd från topp till tå som tomte och helst hålla i en eller flera tomtar!

Grattis, prova och få på vår vilda 2 åring alla kläder för att sen sitta still och posera???? ;- )

Igår kväll kom vi fram till att "min" bild på Lilla E i favoritjackan med sin älskade nalle under armen blir årets julkort!

Må så gott & ha en mysig 1:a advent!

Kram, Lina

Grodmamman sa...

Här gör jag egna julkort med kort på barnen. Får se hur länge detta går, då barnen inte alltid är så villiga att posera för detta!=) I år har jag dock lyckats med att få båda att fastna på samma kort!=)
Vi skickar mellan 30-40 kort.
Kram

ullrika sa...

det här var de finaste julkorten jag sett på länge! väldans annorlunda, och glada.

har inte varit här hos dig förr så du vet ju inte vem jag är, men jag svarar på din fråga iaf :)

vi/jag brukar skicka ett trettiotal julkort, blir några färre för varje år. förra året blev det såna där "vanliga" på alldeles nya bäbin, i år blir det en kombination - köper kort från Unicef (dom har bamsefina!) och klistrar in ett foto på oss i korten. har kommit så långt i planeringen att jag bestämt vilket foto vi ska ha. och typ vilka julkort. men usch va tiden försvinner fort!

Lily of the valley sa...

Grattis till utmärkelsen!

Jättevackra julkort du köpt!

Jag brukar köpa mina, något år broderade jag julmotiv i korsstygn och klistrade på brevkort. Det var rätt kul, en del uppskattade det enormt medans andra tyckte det var onödigt jobb när det finns färdiga att köpa....:D

Kram Lily

Anonym sa...

För min del blir det alltid uppåt 50 julkort varje år, mestadels med fotografier på men inte från vanliga fotoaffärer utan jag beställer mina från utlandet så då blir bakgrunderna lite roligare!

Sara, presenten du beställde av mig lär bli klar till i veckan. Det (you know what) blir ett mellanblått metallic såsom du önskade. Nu ska jag bara fixa den andra delen... *ler*. Maila mig om du har ngn mailadress så ska du få lite uppgifter:
egopearls4me@bredband.net eller gå in på min bloggsida om du har glömt adressen:
www.egoppearls.blogg.se

Fina adventsstjärnor! Jag har också adventspyntat lite och i helgen blir det nog att baka lite lussekatter!

Kram i advent!

PS: Kan du förresten vicka för mig den 10 december?

/Sybaritan