fredag 7 november 2008

Amaryllis och ljus.



Idag har jag släpat mig ur sjuksängen (känner mig bättre). Jag åkte en sväng till Rusta för att köpa lite smått och gott, bland annat hittade jag fina blockljus för 19.90:-. Blockljus är så svårt att hitta bra tycker jag, jag har nog prövat ljus från de flesta ställen (även svindyra partylight) men jag tycker att alla är lika dåliga. De brinner bara i mitten. Var köper ni blockljus?



Efter Rusta åkte jag in på Plantagen. Där köpte jag mig en Amaryllis. Är det för tidigt? Jag är så usel på blommor, men har fått för mig att det är bra att köpa dem i ganska god tid. F:s mamma gjorde alltid det. Den fick plats i min fina, stora, vita kruka. Knöt en fint snöre om krukan också. Till jul blir det nog ett rött, eller så hänger jag dit en fin prydnad. Sedan får det väl bli lite mossa runt också.


I morse skickade vi iväg ett litet skelett till dagis, de skulle ha lite maskeradfest. Vilgot var supernöjd när han kom hem, de hade dansat och ätit glass. I kväll ska Edvin och 2 kompisar ha klassdisco för sin klass (24 barn). Edvin som har det mesta i musikutrustning ska vara DJ. Vi 3 föräldrapar har gemensamt köpt korv, chips, dricka och godis att bjuda på. Det kommer kosta 40:- att gå in och allt går till deras klasskassa. Så i kväll blir det disco för min del :-)

Önskar er en fin helg!

21 kommentarer:

In my house sa...

Hej tjejen.... Ååå, så kul med klass disco!!! =) Jag köper blockljus på ikea och typ ÖB, där är dom billiga.. Men visst håller med om att dom brinner i mitten,,, Jag går och trycker in kanterna hela tiden.... Men men!!!

- Jag har sålt Mary kay innan,,,frilansande smink konsult,,,!! Kul att du gillar den,,, =)

mysig fredags kvälls kram

Lallis - liv och leverne sa...

Vad kul med klassdisco:)
Och skönt att du känner dig lite bättre!
Kram Lallis

Fröken Fräken sa...

Ah, vilka minnen de väcker! Klassdisco... ;-)
Jag köper aldrig ljus med för stor diameter, för de brinner dåligt, blir bara en grop och så släcker ljuset sig själv. Stor aljus är snygga, men brinner bra, det gör de inte!!

Jag har också masat mig iväg till lite affärer idag, man måste ju ha mat i huset. Men sedan blev det en tupplur för att vila upp mig...

Trollis Tessan sa...

Hej Sara skönt att du mår bättre nu. Vad fin Vilgot är på kortet, Felicia ska iväg på maskeraddisco kl 18 ikväll det blir skoj hon ska va skelett. ha det bra så får vi höras snart kram tessan

Marina sa...

SKoldisco har vi ordnat ett antal, nu är det slut med det. Dom är för stora.
Blockljus köper jag oftast på IKEA men visst brinner dom mest i mitten, det gör som. Jag går och trycker ner kanterna då och då.
Amaryttlis blommar 6-10 veckor efter att man satt löken i jord. Den du köpt nu kommer nog vara överblommad till jul men de tär kanske till advent du vill ha den i blom och då är det lagom nu. Ställ den svalt om du vill fördröja blomningen. Ofta får den ju mer än en stängel och då kanske den blommar fram emot jul. Kram!

Geta sa...

Ha det så kul på discot och resten av helgen.
Kram.

Frida sa...

Hej!
Vad skönt att du känner dig bättre! Lite shopping det piggar ju alltid upp:-)
jag brukar köpa mina blockljus på Ikea tycker deras är rätt bra. Vilket sött liltet skelett, hoppas du får trevligt på discot. Inte varje dag man går på det.
Kram Frida

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken sötnos han är et lilla skelettet! Låter härligt med fester och discon:)

Amaryllis är min absoluta favorit till jul. Ja ja skulle gärna ha dem året runt men då skulle det nog inte kännas lika speciellt. Nog ska man köpa hem dem ganska tidigt. Själv brukar jag få amaryllis i födelsedagspresent då jag fyller i början av december. Då brukar de alltid blomma lagom till jul:)

Kram och ha en skön fredag
Annica

Ullis/Leva på landet sa...

Skönt att du är lite piggare. ikväll lär det väl bli fullt upp för dig då med disco och allt. Har också problem med alla bloockljus.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Lena sa...

Halloj!! Vad kul det lät med maskeradfest...han såg rätt läskig ut, kul!! Skönt att höra att det går åt rätt håll med förkylningen.

Jag köper mina blockljus på Ikea...de är rätt okej...kan rinna lite ibland men funkar oftast bra. Det är synd bara att ljus är såpass dyrt...med tanke på att man bränner en hel del...massor!! Ha det bra och en riktigt härlig helg!! // Kram Anna ♥

Unknown sa...

Hejsan .. mitt första besök hos dig! Jättefin blogg och jag kommer gärna tillbaka.

Konstigt - har funderat ganska mycket på just blockljus idag å så hittade jag hit :)
Church candles brukar va väldigt bra, men de är dyra! Annars vet jag inte heller ... Ikeas är nog inte så dumma ialla fall, säger min syster som alltid har blockljus. Undrar hur Rustas är?

Ha det gott,
Kram Malin :)

Vardagslycka sa...

Hoppas ni har haft en trevlig discokväll!
Och skelettet ser lite läskig ut, men mest söt.
Ha nu en riktigt mysig helg!
Kram, Carina

Anonym sa...

Jag måste få säga att det var det sötaste lilla skelett jag sett :)

Jag älskar amaryllis, tycker de är så vackra. Jag brukar köpa dem i början av december.
Fin kruka :)

kram!

chokladblomma sa...

Skönt att du mår bättre nu! Snyggt litet skelett!
Amaryllisen kommer nog att blomma till advent. Som någon annan skrev så kan du fördröja det lite om den står svalt. Och vattna inte för mycket, för då blir den lätt alldeles för lång! Fick lära mig av en trädgårdsmästare att de eg. klarar sig med den näring de har i löken när de kommit så långt som din. Fast, står de varmt behöver de ju ändå lite vatten. Hmm... bla, bla... hoppas ni får en bra helg!
Kram

Anonym sa...

Hoppas att skoldiscot blev lyckat! Ha en härlig helg!
Kram Malin

Skomakartummen sa...

Har också problem med blockljus... ikeas duger tanke på priset. Har dock köpt ngn Sia doftblockljus och de har varit hyfsade. Såg på formex mässan helt underbara blockljus som brann perfekt men priset var inte tilltalande så Ikea får det bli eller kanske rusta nu... Vilken fint sklett eller ska man säga läskigt kanske...

Kram sari

Stämningsfullt sa...

Hej!
Håller med om att det är svårt att hitta bra blockljus... Det var iaf ett bra pris på dem du hittade på Rusta. Hoppas de är bra!
ha en bra helg!

Anonym sa...

Det var en söt liten skelett gosse:-)
Hoppas att det var roligt på discot.
Jag brukar också köpa Amaryllis vid denna tiden.
Ha, en bra Söndag.
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära Sara - önskar dig också en riktigt härlig helg... eller ja, söndag i alla fall. Mys-söndag är kvar :)

Kram Jenny

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Blockljus ja...vi pratade om det igår. Min styvmor hade köpt på Ica Maxi och det var de bästa hon köpt sa hon. Jag tänkte också testa dem. Hon sa också att de stora doftljusen på Ikea funkar bra, medan de vita klassiska från samma ställe, inte alls funkar.

Kram

nea i det gula huset sa...

Hej hej!

Visst är det märkligt med ljus..att inte någon har kommit på hur bra ljus ska tillverkas!
Jag fick ljus från en liten butik här i Bromölla. Typiskt nog har dom stängt. Dom ljusen är superbra. Brinner långsamt och man behöver inte trycka in kanter eller vara rädd för att det ska rinna utanför el dyl.
Hittar jag dom ingen är du den första jag ska tipsa!

Söt liten kille du skickade iväg på klassfest!

Kram Nea