fredag 17 oktober 2008

Ljuspyssel.

Idag har jag pluggat hela dagen, det har gått bra men det är rätt så mycket att få in i skallen. När barnen kom hem var vi ute i det fina vädret och byggde ett litet hus till Fanny (kaninen). Det ska hon ha inuti sin gigantiska bur.


Trots att solen var framme så är det inte speciellt varmt. Jag gick in efter en stund och pysslade till två blockljus, just nu går det åt mängder av ljus. Mitt sista notpapper offrades för att bli dekoration på ljusen. Tyvärr hade jag inget kors eller liknande att knyta runt. Är det någon som vet var man kan köpa små kors, amuletter och dylikt?

I helgen blir det full fart som vanligt. I morgon är det hästtävlingar och på söndag ska Vilgot ha kalas med sin kompis och Edvin spelar handbollsmatch+träning för Melker. Vad ska ni hitta på?

Önskar er en fin helg!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fina blockljusen blev :) Tänk så mycket man kan hitta på med hjälp av notpapper och snöre.
Jag köpte små kors i en butik några mil från oss men det måste nog säkert finnas någon nätbutik som har sådant, jag har för mig att jag har sett det någonstans men var kommer jag inte ihåg, jag ska hålla ögonen öppna :)

Låter som en mysig helg för eran del :) Själv ska jag nog mest ta det lugnt. Vi ska åka ut till stugan på söndag och grilla och gräva det sista i landet men annars blir det en lugn helg.

Trevlig fredagkväll.
kram!

Lilla huset på prärien sa...

Ah - vi har pysslat lite på vars ett håll då :) Om du vill kan du nog beställa lite kors och annat liknande hos Gerda som har Idémakeriet: http://www.webbutik-idemakeriet.blogspot.com/

Lycka till!

Kram Jenny

Skomakartummen sa...

Blockljusen vart jättefina. om du kopierar notpapprena, så kan du göra flera fina pyssel men då måste man ha en kopiator också.. och det har man ju inte...

Mmmmm... mysig tur.. vi ska hämta våran husvagn imorgon också fast från verkstaden (vart påkörd på semestern...

Kör lungt. kram sari

chokladblomma sa...

Vad fint du gör det!
Vår helg kommer att tillbringas här hemma med fårstängsel, jord, växter, städning och kanske lite bakning!
Det låter som att ni kommer att få fullt upp!
Ha en bra helg!
Kram

Lily of the valley sa...

Så fint ljuspyssel du gjort! Jag köpte mina kors på Panduro! De flesta inredningbutiker har nog både kors o amuletter! Kanske en del blomsteraffärer också.
Alvas hus har också amuletter kom jag på, säkert också Countrybymail, Hemma hos dig(fd EnglaMaria)
Ha de gott
Kram Lily

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vilken bra ide med notpapper på ljus, riktigt snyggt.
Kram Lotta

Lina sa...

Hej!
Tusen tack för elvisps tipset! :- )

Jätte fina ljus! Här blev man inspirerad!

Trevlig helg!
Kram, Lina

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du har pysslat med på sistone. Skönt med lite avkoppling mellan pluggandet. Har ju varit på Skolverkets konferens om målen i år 3, intressant men mycket att göra efteråt.

Lycka till inför tentan.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

IKT i min vardag sa...

Så fint med notpappret på ljusen, väldigteffektfullt.
Det där med att plugga till tenta kommer man alltihåg. Önskar dig lycka till med den.

Kram

Marina sa...

Fina ljus (bara man passar dem så det inte blir eldsvåda i noterna!)
Här gäller en handbollsmatch, köra till dotterns träning, baka någon fika, kanske scrappa lite, läsa, vara ute, göra en bukett kanske, fika i Lunet om vädret vill (HUr lång tror jag att helgen är egentligen???)

Vardagslycka sa...

Vad fint du har pysslat! Jag har nyss beställt kors, emblem m.m från netshop-amouseinahouse.blogspot.com
Hoppas hinna pyssla lite med det i helgen.
Ha det så gott!
Kram, Carina

Frida sa...

Vad fint det blev,
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Anonym sa...

Sara, jag såg att du eftersökte bra nattlampor. Ett tips är IKEAs små söta spöken som är urbra nattlampor som inte stör sömnen och som är tåliga och laddas upp via vägguttaget. Minns inte vad de kostade men tror de var under 100-lappen! Apropå Barbapappa har Ellen massor av Barbapappa wallies som jag köpte för ganska dyr peng på Nordik, men de är ljuvliga! Jag får sätta in en bild någon dag... *ler*

Förrsten, jag gillar den dansk-franska stilen, fast den passar inte så bra här hemma. Dock tycker jag inte om fööör mycket småpryttlar som jag skrev... det blir så himla svårt att städa då!

Men det kan vara jättefint, hoppas du inte missförstod mig!

/Sybaritan

Grodmamman sa...

Fina blockljusen blev!
Fullt upp i helgen ser jag. Här har sonen bandyträning och sambon jobbar, så det blir ganska lugnt. Lite städning och lite pyssel lär det bli!=)
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Låter som en fullspäckad helg!

Vad fina ljusen blev! Här går det oxå åt mängder med ljus! Det är ju så mysigt att tända ljus och bara mysa!

Kram Annica

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Fint med ljusen!

Er helg verkar lika fullspäckad som våran!
Vi ska iväg om en timme till yngsta sonens matcher, sen direkt vidare därifrån till tonåringens match, sen hem för att kolla lite hemmamatcher ;)

I mrogon ska 9-åringen på kalas och tonåringen har innebandymatch... Däremellan tänkte jag väl att vi skulle ...tja...vila?

Kramar
Flisan

Lena sa...

Tänk vad lite notpapper och snören kan göra, jättefint! Här hemma ska det städas idag för imorgon ska jag ha klädparty...längtar!! Ha det bra!! // Anna ♥

A home far away sa...

Vilka fina blockljus du fått till, med små medel kan man göra underverk:-

Ha en fin helg

Kram Gunilla i Singapore

Gårdsromantik sa...

Hihi!
Ni skämmer då bort den där kaninen. "Gigantisk bur"!
Så vackert med notpapper - de skall jag se om jag inte kan hitta på Tradera.

Kram Maud

Frida sa...

Varsågod! Dem är du värd!
Kram Frida

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Sara! *fniss* önskar verkligen jag kunde hjälpa dig med det genom att skicka över min man men han haaaaatar verkligen att snickra och allt annat vad heminredning heter...! Listerna i hallen känns skönt att de är på plats så nu återstår "bara" köket/vardagsrummet. Där saknas nämligen samtliga golvsocklar, fönsterfoder OCH dörrfoder... Så nu väntar jag på att han andan ska falla på igen;)

Kram och ha en härlig lördag
Annica

karofina sa...

åh vad fina ljusen blir med lite notpapper. måste bara prova att göra nått sånt! på panduro kan man hitta allt! :)

det är kul att pugga men blir lätt ett stressmoment om det är mycket att läsa på kort tid... usch ja, synd att det ska vara så stressande. jag tycker det är så himla intressant att läsa om blodet och hur allt fungerar men hinner lixom inte sitta och läsa och fundera så mycket, man ska kunna det på så kort tid!!

kramar!

Fröken Fräken sa...

Pust, stiga upp 06.20 på en lördag!! Jag lider bara av att läsa om det! Ja, här tänds mer och mer ljus nu om kvällarna, och jag har faktiskt köpt lite mer julpynt. Små julpumlor,i fattigmanssilver, som liksom är veckade. Jag tror att jag måste dekorera med dem lite redan, de är så fina!!

Villa Carl Larsson sa...

Förstår det där med pluggandet. Det är bra jobbigt alltså. Vad pluggar du till? Jag läser själv till sjuksköterska. Trevlig blogg du har! :)