fredag 1 augusti 2008

Smultronstället.

Idag gjorde vi vår årliga utflykt till Söderköping med min pappa och hans sambo Sollan. Söderköping är en mysig liten stad att strosa i, många fina butiker men det som var vårat stora mål var ju glass på Smultronstället. Har ni aldrig varit där, åk dit! På Smultronstället finns de mest fantastiska glassar som man får välja ur en stor meny. Barnen älskar att åka hit (vi vuxna med). Det är roligt att det blivit en tradition att åka en gång på sommaren med min pappa med sambo. Vad åt vi för glassar då? Jag valde Edelweiss med blåbär- hallon och vaniljglass, grädde och varm hallonsås.




Edvin och Melker valde Kvack-kvack med melon- vanilj- och päronglass, kinderägg och godis.


Vilgot valde Lollipop med vanilj- och jordgubbsglass, grädde, strössel, godisklubbor och popcorn!


Fredrik tog en After Eight med vanilj- och chokladglass, after eight, chokladsås och grädde.


Min pappa tog en Summertime med vanilj- och jordgubbsglass, jordgubbar och varm jordgubbssås.


Sollan valde Fenix med winernougatglass, vaniljglass, center , kolasås och pecannötter.


Jag kan säga att vi var ganska mätta efteråt och då valde vi inte några stora glassar. Den största de har kostar 325:- och innehåller 7 liter! glass. Klarar man att äta upp den under 1 timme får man den gratis (det har nog aldrig hänt). Efter glassen kikade vi i butiker och två saker fick följa med hem. Dessa får ni se i morgon.

15 kommentarer:

Vit Spets sa...

Haha så mysigt med glass i stora lass...visst var det där ifrån det visade från något reseprogram igår kväll...med Leila, Dogge & någon annan??? Jag skulle kunna skriva upp alla otroliga ställe ni kära bloggare besöker för att själv åka på semester nästkommande sommar genom hela vårt vackra land!
Kramis
//Siv

In my house sa...

Nämen guuud vilket glass ställe,,, jäkligt kul juh,,, speciellt till barnen med kinder ägg och sånt!!! Härligt med annorlunda ställen....

(dock är jag ej någon glass älskare) men gärna bara kola-sås =)

Kram j

Mjuka sa...

Ser ju så gott ut!! Jag hade valt den "Sollan" valde.
kramar M

Anonym sa...

hej tjejen!! vilka glassar!!! wow! jag hade valt den med nötter och center som sollan valde, precis min smak:)

tack för dina fina ord om mina tavlor :) blev jätteglad :)

stor kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Japp jag håller med! Smultronstället är klart värt ett besök! Vi har inte varit där i år hela familjen men brukar faktiskt åka dit vi med:) Dottern var dock där och åt glass med fritidsgården. mycket nöjd och glad blev hon med sin glass dvs hink med spade:)

Ska jag rekommendera några sevärdheter för turister här i Östergötland blir det nog Smultronstället och Djurparken som ligger på topp!

Kramkram
Annica

PS. ska bli kul att se vad du handlat:)

vinklar o vrår sa...

Jösses vilka glassar!!! De slår den glass jag åt i går på strandbaden i falkenberg med hästlångder ;)

Kram och trevlig helg!
Maria

Grodmamman sa...

Vilka glassar! Jag hade också valt den som Sollan tog. Jag älskar glass, fast denna sommaren har det blivit väldigt få.
Kram

Alexandra sa...

Jag är uppvuxen 200 meter från smultronstället :) Så glass på smultronstället har jag ätit i mina dagar... Men nu för tiden äter vi också där en gång om året bara.

Men vet du... det var faktiskt en person som klarade den stora glassen för 325:- nu i sommar. Mina föräldrar såg det. Han åt upp 7 liter glass på en timme, fick glassen gratis och fick dessutom en t-shirt som det stod "Jag klarade det" på. Lite kul, men jag fattar inte hur det gick till! De tog kort på honom.

Visst är det en fin stad! Vi har varit där idag för min pappa fyller år.

Kram //Alexandra

Ullis/Leva på landet sa...

Så frestad jag blir, är ju en riktigt glassfantast. I Söderköping har jag faktiskt bott. Flyttade dit när jag var tre månader och därifrån när jag var ca 1 år. Minns då inte så mycket, *s*. Vad köpte du då, kan man tänka?

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Kol och Rosors sa...

Vilka glassar... passar alla...

Ett riktigt smultronställe,ska komma ihåg.

Ha det så gott & trevlig helg!
Kram L-Lott

Malin sa...

Hej hej!
Oj vad glassarna såg goda ut!!! Nu blev jag sugen.
Ha en skön helg!
Kram Malin

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Håller med om att det är ett mysigt ställe, men vilka priser de tar! Det är tur att vi bara åker dit en gång om året...;) Kram

Fröken Fräken sa...

Ojoj! Det här törs jag inte visa för herr Fräken! Han är tokig i glass och kan nog äta hur mkt som helst. Ev skulle han kanske kunna palla med den där sjulitersversionen... ;-) After eight tyckte jag verkade smaskigt!

Hagbacken sa...

Hallå där....guud vilka smarriga glassar! Blev ju hur sugen som helst på glass nu, jag som annars inte är såå förtjust i glass!

Spännande att få se vad du handlat!

Brödrosten har ingen sladd med, tyvärr...så jag vet ej om den funkar...men tycker den är fin som prydnad!

Trevlig helg!

Kram Linda

Anonym sa...

Hej!
Trodde jag skulle få se Edvin i startlistorna på våra tävlingar här i Karlskoga i morgon söndag. Valåsens Ryttarsällskap har hopptävling för ponny. Jag skulle ha varit med som funktionär men en av kattungarna har varit med om en liten olycka så jag måste vara hemma istället för att övervaka tills veterinär kan kolla att allt står rätt till på måndag. Inget allvarligt tror jag med det kunde ha gått åt skogen...
Vilka härliga glassar Ni åt! Blev glass sugen!

//Cissi