söndag 10 augusti 2008

Lite tankar!

Jag har funderat lite på det här med bloggandet. Många som bloggar känner en press på att göra "fantastiska" inlägg varje gång och att uppdatera i stort sett varje dag. Själv känner jag inte den pressen (ännu), jag tycker att det är kul att blogga och ligger inte vaken och funderar på vad jag ska skriva nästa gång. Men jag kan förstå att många gör det och det är ju så synd. När jag kikar runt till alla i min länklista har jag inga krav på att det ska vara fantastiska inlägg utan jag tycker det är roligt att bara läsa lite om vad som har hänt den dagen. Det behöver inte vara så avancerat. Som sagt, jag tycker det är synd om man känner sådan press att man slutar att blogga.


Edvin fick i uppdrag av mig att plocka in lite blommor från trädgården och sätta i min hängande vas från House Doctor. Det slutade med att nästan alla blommor i mitt "lilla" land var avklippta. Hans kommentar "Det är ju snyggare när det är många eller hur?". Ja, ja det spelar ju ingen roll nu är de fina i vasen i stället. Igår var vi hos kompisar på grillfest, vi var sammanlagt 17 personer. Det var jätteroligt men idag är jag trött.

29 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Precis min åsikt!

Det behöver inte vara så avancerat eller så ofta - huvudsaken att det känns kul.

Vackra blommor han plockade.

Kram Maud

Vit spets sa...

Jag håller med dig Sara, det skall vara skoj med bloggen, för mig ger den många skratt från vännerna ute i världen!
Snygga blomster sonen har plockat!
Kramis
//Siv

Ullis/Leva på landet sa...

Håller med dig helt och hållet. Det behöver verkligen inte vara vackert o avancerat. Det är bara kul att se vad som hänt eller en liten ny bild. Lägger inte in inlägg varje dag utan när det passar mig.

Visst är de gulliga de där barnen, men det blev ju så fint i vasen.

Kramar Ullis

Grodmamman sa...

Även jag håller med dig! Mina bilder är sällan super bra eller jätte piffade. Det är så här det ser ut!:) För mig är detta en kul grej, som ger mig mycket glädje och inspiration. Ibland kan jag använda bloggen för att pressa mig själv att få saker gjorda, men det är för mig en positiv press!:) Sedan är det naturligtvis roligt att någon vill läsa det man skriver!:)
Gullig son du har!
Kram

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vad skönt att du säger så om bloggandet så sant så sant, att det ska vara kul är väl meningen med bloggandet? Jag håller i alla fall på så länge jag tycker det är kul och känner att jag har något att visa. Ibland blir det ofta och ibland kan det dröja innan nästa inlägg men det finns så många bloggar så alltid är det någon som uppdaterat sin. Jag brukar oxå få blommor av min sexåriga son supergulligt det kan vara allt från maskrosor till rosor men det är ju tanken som räknas eller hur?
Kram Marie

Anonym sa...

Ja jag är ju en av dom som tog ett långt uppehåll för att jag kände att det blev inte roligt att blogga längre utan ett tvång. Nu är jag tillbaka igen och håller helt klart med dig om att det ska va kul!! Kommer du ihåg vad vi gjorde idag för 6 år sen??
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Självklart ska man blogga när man känner för det!

Som du märkt på min blogg kommer blogginläggen ibland varje dag och ibland med lång tid emellan. Så är det och så får det vara! Jag bloggar för att det fyller en funktion i mitt liv och för att det ger mig glädje:)

Kramkram
Annica

Frida sa...

Håller helt och hållet med dig! Jag kan känna press i bland men för det mesta tycker jag bara det är roligt. Jag skulle inte kunna sluta. Bloggandet har öppnat en hel ny värld för mig. Så fin vas!
Kram Frida

härliga saker sa...

Jag håller också med,jag är glad om det blir ett inlägg i veckan , den här tiden så har man en del annat att hinna med.
Det viktiga är ju trots allt att det är kul.
Det är ju så kul att bara kolla runt på alla fin bloggar , jag får så mycket insperation av er alla.
Så fint det blir i köket med vit målningen,det låter härlig att ha sån energi..
Kram ylva..

Plingen sa...

Jag håller med dig. Det ska ju inte kännas som ett tvång att blogga och att göra " fantastiska" inlägg varje dag. Bloggen är som livet... det går upp och ner.
Skulle jag börja känna tvång och att det är jobbigt att blogga skulle jag tvär sluta, det bestämde jag mig för när jag började.

Fina blommor han plockade. Mina barn är likadana.. det ska vara många blommor annars kan det kvitta säger min fyraåring..:)
kramis

Anonym sa...

Bloggandet ska vara kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Annars skulle ej jag blogga iallafall! Det är trevlig att hoppa in på de fina sidor som finns och läsa vad andra har gjort!

Fin blomsterbukett du har fått!

Må gott!

//Cissi

Fröken Fräken sa...

Vad glad jag blir att få höra att du tycker att det är så fint hos mig att du skulle vilja se hela hemmet :-) Enda problemet är att det aldrig tycks vara välstädat och "färdigt" överallt så det är svårt att fota... Just nu är det belägring av grejer överallt, har ju inte hunnit göra något i helgen (ja, inte städa iaf...) Vad fint det blir med vitt! Det är ju inte roligt med listmålning men det blir finemang när det är klart!

karofina sa...

ungarna är för goa! min dotter plockar lixom bara blomman, lätt att sätta den i vas utan skaft! haha!

jag har sett att en del är helt hysteriska över den ångest man känner... asså, jag fattar inte. det är väl bara att lägga er!!

själv skriver jag för min egen skull,ser det som en dagbok jag låter andra ta del av. jag käner ingen press. skriver när man har tid, ork o lust. hoppas aldrig man mår dåligt pga av bloggen, den dagen komer jag sluta omedelbart! det ska ju inte vara en börda!

kramar!

Hemma hos lilla mig sa...

Håller verkligen med dig. Ska ju inte vara en tävling i vem som lägger in flest bilder eller så. Viktigast är ju att man tycker det är roligt:-)
Kram

Anna Drott sa...

Bra skrivet Sara!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Sara!
Nej jag jobbar inte i Linköping men jag passerar igenom den varje dag:) Jobbar nämligen i Åtvid...

Kram Annica

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller helt och hållet med dig Sara. Tycker också det är synd om man helt plötsligt känner press att skriva på bloggen. Den ska vara mer som ett utlopp eller ventil tycker jag. Där ska man skriva när man känner för det eller tycker sig ha någonting att berätta. Ibland är det mer och ibland är det mindre. Det ska ju inte vara något jobb precis!

Kram Jenny

Madeleine sa...

Hej! Vad roligt att du fått en målarkick, att gå lös med penseln och vit färg är superkul.. Fast det tycker inte alltid min sambo, haha.. Ha en bra vecka! Kram Madeleine

Millan sa...

Håller med dej om blogginläggen. Jag själv skriver vad som faller mej in. Jag vill inte bli bloggberoende och typ få panik om jag inte kommer på nåt att skriva. Då får det gå nägra dagar tills man har nåt att blogga om.

Vilken härlig vas!
Och blommorna blev ju riktigt fina!

Ha det gott!
Kram Millan

In my house sa...

Hej hopp....
- Jag älskar min blogg,,, det tycker jag att man ska göra, det är ju en en liten hobby tycker jag. Och för mig även lite sällskap, pga av att jag går hemma och är sjukskriven! då har man alltid lite sällskap av er alla och min blogg! Och som du märker så skriver jag om allting,, kanske inte så intressant för andra men jag tycker om de!!! Blir ju som en dagbok och renoveringsbok, man ser vad och när man gjorde saker!

- Så som du skrev nu, skrev jag oxå en gång! att jag tyckte att många verkade stressade över sina bloggar och mest pustade, då skrev jag att man nog skulle tänka över sin blogg, Men OJ OJ OJ, vad jag fick negativa svar! skönt att du håller med om att detta är ju bara en kul grej!

- jag gör dock ofta inlägg, men det är för att jag älskar min lille blogg och inte för att vara "duktig" =) =)

Många kramar josse

In my house sa...

Hihi,,, jag igen!!!!

- Måste tillägga att jag tror att de märks på inläggen om man gör dom med "hjärtat" el om man sitter och klurar på vad man ska skriva pga av att man "måste"

Kram j

Leva som jag sa...

Goa unge!!! Vilken tur att jag inte har några blommor än, då hade alla varit borta kan jag garantera dig. De som står i krukor har faktiskt fått vara kvar :-) Håller med dig om det där med bloggandet. Min man skickade mig en länk att bloggandet är den nya stressen hos tjejer. SÅ länge jag tycker det är kul så fortsätter jag, när det känns som en press så slutar jag. Min blogg är som min dagbok, kan gå tillbaka och se vad jag gjort under min mammaledighet. Ha en fin vecka Sara kramar M

Vardagslycka sa...

Jag håller med dig helt och hållet Sara! Det ska vara kul att blogga, och lättsamt! Inga krav.

Härlig bukett sonen har plockat!
Ha en härlig vecka!
Här skiner solen igen och det känns skönt!
Kram, Carina

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej vännen!!!

Håller med dig till punkt å pricka....jag bloggar för min skull ingen annans.Får ofta gliringar om bloggandet runt om kring mig men det struntar jag i...*LER*

Fina blommor EDWIN plockat åt dig.Roligt med fest oxå..när det är sååå många människor.

Kram nilla

lilla h sa...

Så kloka ord om bloggandet! Tycker precis som du, Sara!
Vilken tur du har som får hjälp av sonen med att pynta hemma - att det inte blir precis som man tänkt sig själv får man väl se som en liten bonus! :-)
Ha det bra!
Helena

Rosa Hemmet sa...

Tjo! Håller med dig ang. bloggandet... Inspirationen tryter för alla ibland, men sen kommer den tillbaka. Kräver inte heller storartade inlägg varje gång jag kikar runt bland mina länkar, det är ku med det lilla oxå! Tycker det verkar vara måna som lägger ner bloggandet, vilket är synd... Barn är så härliga, håller med honom att det är snyggt med många, ute däremot är det inte så noga med det! ;p

Lilla Blanka sa...

Bloggandet skall ju vara kul, och jag har blivit lite "slöare" med inläggen på sistone..men bryr mig inte så mycket om det :) Det skall ju som sagt inte vara nån press.

Så go han är lillen som plockade blommorna...och han har ju rätt...hihi, fler blir finare :)

Kram
Mia

Vita hjärtan & rosa drömmar sa...

Hej Sara!
Håller med dig helt! Bloggandet ska vara kul. För mig fyller det ett behov kan man säga, speciellt när man är mammaledig är det ett bra sätt att få lite kontakt med andra också som jag uppskattar mycket.
Hoppas du har en bra vecka!
Kram Malin

Smajlis sa...

Åh vad skönt att läsa ditt inlägg. Det är faktiskt lite så jag känner. Jag har inte så mkt inspiration just nu så jag känner att jag lika gärna kan låta bli. Men jag ska ha dina ord i min tanke för som du säger är det ju faktiskt meningen att man ska blogga för skojs skull.

Sköt om dig!