torsdag 17 april 2008

Lärarföräldrar

Som ni kanske vet läser jag till lärare och är snart färdig, min man läser också till lärare (ma, no i högstadiet). Vi kommer att ha långa sköna sommarlov sedan ;-) Det jag tänkte på är att det är lätt att man vill lära sina barn en massa, det är så kul att prata och diskutera med dem. Men som sagt ibland kanske det blir lite mycket.... När Melker gick på dagis pratade dem om olika former, fröken visade en triangel och sa att det var en trekant. Melker räckte då upp handen och sa "I vår familj säger vi triangel". Hmm i vår familj...... Men det postiva är att många tycker att våra barn kan mycket och är allmänbildade, skryt? Nej jag är stolt över det faktiskt!

Vi brukar ha herrgårdsost, ni vet de här trianglarna. Fredrik hade slagit på stort och köpt en annan ost en dag. Vilgots kommentar löd "Varför har pappa köpt en rektangel till ost? Vi brukar ju ha trianglar"
Vilgot satte på sig sina hörselskydd nu i kväll "Då slipper jag höra ditt tjat mamma", så kan man ju göra själv när man blir trött på tjat och gnäll. Idag blev det ingen inredning, det får bli imorgon. Då ska ni få se vårat blåa badrum!

Ha det bra, kexchoklad!

11 kommentarer:

Millas hem sa...

Hej! Skrattade gott när jag läser ditt inlägg! Har fyra barn själv, undra vilka man tjatar mest på?! Måste vara tonåringarna!! Ska höra med dem om jag ska införskaffa hörselskydd.
Nja..kanske bättre att försöka tjata mindre och lägga energin på annat!! Tror att resultatet blir bättre. Kul det där om att smink föryngrar dig, har fått en liknande kommentar. Hehe, varför tror de annars att vi använder det! För att det är ett roligt moment varje gång man lämnar huset eller?!!Icke!
Kram Camilla

Millas Mirakel sa...

Haha, barn är underbara varelser !!!!

kram
Camilla

Vitt är vackert sa...

Hihi. Vad gulligt!
Härligt med barn.
Härlig blogg också!

Kram Ellinor

Lisa sa...

Ännu en gång ler jag när jag läser ditt inlägg! Min son william, 2 och ett halvt FÖRSÖKER prata mer än han kan. Han är tvåspråkig och blandar allt och därmed svår att förstå. Trots detta ÄLSKAR jag att lyssna på honom. Att JAG (min man hjälpte förstås också till) har skapat honom! Ja, JAG ÄR OCKSÅ STOLT!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Sara!
Klart du ska vara stolt över dina barn!!!

Utmaning hos mig idag...

Kram Annica

Fröken Fräken sa...

Som liten knodd sprang jag också runt och rättade mina föräldrar (och ett par andra också ;-) ) Hoppas att ni inte bara pratar skola när ni blir lediga iaf!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hihihihi...underbara du som bjuder på så skön läsning.

Kram å ha en skön helg!
Pernilla

Lily of the valley sa...

*Ler* Barn är underbara!

Ha en härlig helg
Kram Lily

My Lovely Things sa...

ja barn är så roliga..hörselskydd..

ja hörselskydd är väldigt bra..min son ska få ha såna på sig i skolan på lektionerna..för att sålla bort alla småljud så han kan koncentrera sig bättre....

hoppas att du är nöjd med hyllan..

kram anna

Grodmamman sa...

Känner igen det där med hörselskydd för att slippa tjat. Vet att vi har en bild med sonen i hörselskydd också.
Kram

Linneagården sa...

Haha... Ska köpa hörselkåpor till min minsting som fyller 2år nästa vecka. Ser att du & jag är (nästan -77)lika årgång & fyller i "Vattumannen". Hade precis likadana skor som dig då jag var liten....

Ha det gott /madelene