fredag 11 april 2008

Hallen

Tänkte visa hur det blev i hallen när vi målat fönsterbrädor och foder. Vi är själva jättenöjda med resultatet. Nu håller vi på att måla mellan köket och hallen (se bilden med kökssoffan nedan). Vår hall består till stora delar av fönster, jättehärligt för att det blir så ljust. Men det är svårmöblerat, vi har köpt en garderob på IKEA och ställt på ena kortväggen, den sväljer det mesta av kläder och skor. I fönstrena i hallen står mina Mårbacka och väntar på att få komma ut.

På sidan av garderoben har vi satt upp krokar så där kan man hänga lite kläder också. Min ROSA väska från Katvig hänger där nu. Lampan kommer från EM. Jag har valt att inte ha några gardiner, tycker att fönstrena är fina som dem är. Det enda ställena jag har gardiner på i hela huset är Melkers rum, Edvins rum och vårat sovrum.


Vi har en kökssoffa..... som inte står något bra i hallen. Den har blivit en dumpningsplats av diverse grejer, jackor, mössor, kepsar, verktyg och leksaker. Inget roligt, det ser så stökigt ut (skäms för bilden, men det är min verklighet). Nu har vi bestämt att den ska målas vit, bytas tyg på och få flytta in i köket i stället. I hallen ska F tillverka en mindre bänk med någon slags förvaring i. Det blir nog bra. En gång i tiden har F skrapat kökssoffan ren från all vitfärg! Men nu har han gått med på att måla den igen. Jag tänkte därför fråga. Vad använder ni för färg när ni målar möbler, ska det vara blank, matt, halvblank? Tacksam för svar.
Ha en fin helg!

14 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Du såg ut att ha en stor hall iaf, och verkligen härligt ljus! Jag tror att man absolut inte ska ha några avställningsytor i hallen där man kan lägga grejer för då bildas såna där samlingar med grejer som inte vet var de ska vara... jag har nämligen det problemet...

Vaniljdrömmar sa...

Hej!
Tack för besöket och fina ord!
Skall kika på din fina blogg nu!
Ha en fin helg!
Kram Helene

Anna Drott sa...

Hej, jag brukar använda halvblank färg och sen slipar jag lätt för att få en "shabby chic"-look. Jag tycker att halvblank blir ganska blank faktiskt. Helblank blir som "lack"-färg. Virrigt? Jepp, sån är jag! :)

Snyggt det blev med vita foder!

Trevlig helg Sara!

Södralycke sa...

Fin soffa, den kommer att göra sig bra i vitt!

Trevlig helg!
/Johanna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Soffan kommer bli jättefin i vitt. Snäll man du har som trots timmar med att få den trären åter ska måla den vit ;)

Ha en skön helg!
Kram Annica

Vit spets sa...

Halloj där!
Jag blir så nyfiken när nya hittar till mig... jag gillar dig drivbänk... hallen är alltid svår att ha kontroll över speciellt när barnen springer ut och in med hockeygrejer, hopprep, hjälmar och allt va de använder...soffan blir nog snygg i vitt med shabby chic...
På återseende
//Siv

Lilla Blanka sa...

Vilken härlig hall!
Ser jättefräscht ut med det vita ni har målat.
Kram
Mia

MARLENE sa...

(")(") = mitt avtryck.

*fnissar* återkommer fler gånger med fler avtryck ;)

Nu hämtar jag bara adressen så jag kan lägga dej till gästlistan.

Ha en bra helg

Grodmamman sa...

Skönt att se att det inte bara är i min hall som det är lite kaos. Jag tror säkert att soffan blir jätte snygg i vitt. Vad nära jag var i din tävling! Hade velat ha de där hjärtanen.:) Men otur i spel, tur i kärlek!
Kram

White Season sa...

Hej Sara, självklart har jag missat tävlingen:-(
Jag har haft en hektisk vecka så jag har inte hunnit med att vara vid datorn, men jag hade massa härliga inlägg som jag missat :-) Härligt ljus i hallen, och spännande att måla soffan vit.
Ha en bra helg, Kram Malin

Jönnik sa...

Hej!
Soffan kommer säkert att bli jättefin. När vi har målat så har vi använt vattenbaserad, halvmatt nr 15!
Jenny

Minikex-living sa...

Hej
Tack för att jag hittade denna mysiga blogg. En blogg helt i min smak. Här ser det ju ut som det bor folk och det är positivt. Kika gärna in hos mig också.
Hoppas att du får en skön helg
kram Malin

Gårdsromantik sa...

Jättefint!
Vilket väder ni verkar ha ... Härligt!

Hälsningar Maud

Kol&Rosors sa...

Tack så mycket för din kommentar!

Jag använder vit lasyr till allt...vill att det ska synas att det är trä i "varan".

Ha det så gott & fortsatt trevlig helg!
Kram L-Lott